Activiteiten

Klik HIER voor de lijst van bezoeken waardoor je in aanmerking komt voor subsidies van de Provincie West-Vlaanderen. Enkel jeugdgroepen en scholen met hoofdzetel in West-Vlaanderen komen hiervoor in aanmerking.

Westouter is één van de acht dorpjes die Heuvelland telt. Nergens anders vind je zo een concentratie aan speelruimte en wandelpaden. Vlakbij 't Eksternest vind je een DorpsOnthaalPunt. Het heeft infoborden die je meer vertellen over de geschiedenis van het dorp en typische zaken in de onmiddellijke omgeving. Zo kom je er meer te weten over de geschiedenis van Westouter. Er is ook een jeugdvriendelijk speelterrein op het dorp met o.a. een zitarena, een basketterrein, een voetbalveld, een kampvuurkring en een speeltuin.

Het Heuvellandse landschap wordt gekenmerkt door littekens van WO I. Je kan er mijnkraters, bunkers, miltaire begraafplaatsen en oorlogsmonumenten terugvinden. De Duitse site Bayernwald in Wijtschate is beslist een bezoekje waard.

Verder heeft Heuvelland ook enkele mooie natuurdomeinen. Het Hellegatbos ligt slechts op 2 km van het kamphuis.

Alle info over de bossen in de buurt en de plaatsen waar je kan spelen vind je hier.

Of waarom geen boerderijbezoek? De boer nodigt je uit om te proeven van het platteland.

De streek is ook een echt volkssportenparadijs: boerengolf, ringsteken te paard, of bollen.

Verschillende attracties kan je hier terugvinden.
Heuvelland stelt ook een onthaalbrochure ter beschikking vol tips en advies voor een groepsverblijf in hun streek.

Nog wat energie over om de streek per fiets te verkennen? Hier kan je je eigen route uitstippelen via de knooppuntenroute.

VVV Heuvelland heeft zelfs een aanbod aan uitgewerkte activiteiten.